Gezocht: Belgische achtbaantester
Foto: BELGA

De vrijetijdswebsite uitmetkorting.be gaat op zoek naar een achtbaantester voor de Belgische pretparken. Een goedgevuld CV en ervaring zijn niet vereist. ‘Een ijzeren maag en stalen zenuwen komen wel van pas’, klinkt het.

Uitmetkorting.nl gingen eerder dit jaar al op zoek naar een attractietester. Bij onze noorderburen liepen toen meer dan 1.000 sollicitaties binnen. Uiteindelijk werd de 68-jarige Jack de Ruijter in dienst genomen. Hij reist momenteel Nederland rond om alle achtbanen te testen.

‘Leukste job van België’

Wie zich voor de ‘leukste job van België’ kandidaat wil stellen, moet vooral het nodige enthousiasme aan de dag kunnen leggen. Een goed gevuld CV is minder van belang.

De achtbaantester moet alle achtbanen in het Belgische pretparklandschap testen. Elke rit wordt vastgelegd op video, achteraf schrijft de tester zijn bevindingen op. Uitmetkorting.be hoopt zo betere beschrijvingen te kunnen geven van de Belgische pretparken. ‘De kwaliteit van een pretpark hangt niet enkel af van de lage toegangsprijs, maar ook van de kwaliteit van de attracties’, luidt het.