Vier pakt uit met minnares van koning Albert
Foto: Vier

Sybille de Selys Longchamps, de minnares van koning Albert II, zal op Vier voor het eerst praten over haar relatie met onze vorst en hun gezamenlijke dochter Delphine Boël. ‘Onze dochter heet Delphine’ is een van de blikvangers in de najaarsprogrammatie die de zender vandaag voorstelde.

In ‘Onze dochter heet Delphine’ verbreekt Sybille de Selys Longchamps na meer dan 40 jaar het grote stilzwijgen. Bijna 20 jaar lang had ze een relatie met de pas afgetreden koning der Belgen, Albert II. Ze is ook de moeder van hun gezamenlijke dochter, Delphine Boël, die onlangs een rechtszaak is begonnen tegen Albert, in de hoop om eindelijk erkend te worden als zijn dochter.

In de tweedelige reeks praat Sybille de Selys Longchamps openlijk over haar relatie met Albert: de eerste ontmoeting, de bevalling in zijn ‘aanwezigheid’ en de openlijke confrontatie met Paola komen aan bod. De reeks wordt uitgezonden op dinsdag 3 september en op dinsdag 10 september.

Talkshow voor Otto-Jan Ham, quiz met Evy Gruyaert

Vier zette in het voorjaar al na één seizoen een punt achter De Kruitfabriek, maar pakt dit najaar opnieuw uit met een actuashow. In ‘De Ideale Wereld’ surft Otto-Jan Ham van maandag tot donderdag op de deining van de actualiteit. Hij wordt daarin elke dag bijgestaan door een opmerkelijke naam uit de wereld van de sport, cultuur, politiek, wetenschappen of patisserie. De eerste aflevering wordt op zaterdag 31 augustus uitgezonden. Vanaf 2 september is het programma van maandag tot donderdag om 19.40 uur te zien.

In ‘De val van 1 miljoen’ krijgen quizduo’s een miljoen euro cash in handen. Om daarmee naar huis te gaan, moeten ze acht meerkeuzevragen juist beantwoorden. Evy Gruyaert presenteert de quiz, die vanaf 31 augustus elke zaterdagavond wordt uitgezonden.

Na Dr Livingstone met Martin Heylen krijgt Philippe Geubels dit najaar een eigen show op Vier. In het komische programma ‘Geubels en de Belgen’ geeft de komiek allerlei nuttige richtlijnen voor een geslaagd leven. Elk uitzending draait rond een thema: Opgroeien, Werk, Vakantie, Eten, Sport en Hobby, Gezellig Thuis, Liefde & Relaties en De Feestdagen. De eerste aflevering wordt op 5 september uitgezonden.

De reportagereeks ‘Ik wil ook een lief’ focust vanaf 17 september op jonge Vlamingen die op zoek zijn naar een relatie, maar het door hun fysieke of geestelijke beperking erg moeilijk hebben met het zetten van de eerste belangrijke stappen.

WAG’s in ‘Komen Eten’

Naast de nieuwe programma’s brengt Vier ook een aantal klassiekers terug. ‘Komen Eten’ is intussen al aan zijn tiende seizoen toe, en dat wordt gevierd met een speciale WAG-week. Vier bekende voetbalvrouwen geven op 2 september de feestelijke aftrap van de nieuwe reeks: Annelien Coorevits, Stephanie De Buysser, Eveline Hoste en Liese Vanormelingen. De vier WAG’s kennen elkaar van op de voetbaltribune en gaan nu de strijd aan achter het fornuis.

Ook ‘De Slimste Mens ter Wereld’ keert vanaf 2 september terug. Erik Van Looy en zijn vaste juryleden Philippe Geubels, Bruno Vanden Broecke en Lieven Scheire gaan daarin op zoek naar een opvolger voor Tomas Van Den Spiegel.

Het populaire programma ‘De Rechtbank’ krijgt dit najaar ook een vervolg. In de derde reeks volgden de programmamakers de politierechters in Turnhout, Halle en Brugge en vrederechters in Grimbergen, Brugge en Hasselt. Voor het eerst krijgen de kijkers ook te zien hoe de probatiecommissie in Hasselt werkt. De reeks sluit af met drie afleveringen over een assisenzaak in Antwerpen.

In het tweede seizoen van ‘De Moestuin volgens Wim’ komen de kijkers elke zaterdag te weten welke heerlijke gerechten ze op tafel kunnen toveren met eenvoudige ingrediënten vers uit de tuin. Later dit najaar start ook een nieuwe seizoen van ‘Vermist’, waarin Koen De Bouw zijn rentree maakt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig