Toerisme Vlaanderen en Brussels Airport werken samen
Het ICC in Gent. Foto: Pol De Wilde

Toerisme Vlaanderen en Brussels Airport gaan gezamenlijk proberen om het toerisme en het congresbezoek in België en Vlaanderen verder te ontwikkelen. Ze hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst gesloten, zo melden ze woensdag. De luchthaven spreekt ook met de Brusselse en de Waalse toeristische organisatie over samenwerking, voegt luchthavenwoordvoerder Jan Van der Cruysse toe.

Volgens het samenwerkingsakkoord zullen Toerisme Vlaanderen en Brussels Airport 'elkaar ondersteunen in de bewerking van de belangrijkste buitenlandse markten'. Zo zullen ze bijvoorbeeld nieuwe routes gezamenlijk promoten, tezamen deelnemen aan internationale beurzen en samenwerken bij het internationaal onthaal op de luchthaven. Ook komt er 'een studie naar de mogelijkheid om meer kunst en cultuur een plaats te geven' op Brussels Airport.

'De bereikbaarheid van onze bestemming is een belangrijk aandachtspunt dat ons een groot concurrentieel voordeel kan opleveren, zowel naar economische omzet toe, als naar onze reputatie van hart van Europa', wordt Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen, geciteerd in een persbericht. Zijn organisatie 'wil er mee voor zorgen dat onze transporthubs (luchthavens, stations, havens) zo goed mogelijk in beeld komen bij onze internationale (zaken)partners'.

'Het inkomend toerisme en zakelijk bezoek aan meetings, conferenties, congressen en evenementen is een van de belangrijkste groeipolen voor de luchthaven en onze luchtvaartmaatschappijen', stelt Arnaud Feist, de topman van luchthavenuitbater Brussels Airport Company.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig