Vrouwen dragen slechts kwart van al hun schoenen
Foto: Shutterstock

Vrouwen hebben gemiddeld twintig paar schoenen in hun kast staan, maar ze dragen slechts een kwart van hun aankopen. Dat blijkt uit een Britse peiling waaraan meer dan tweeduizend dames deelnamen.

Negen op de tien vrouwen geeft toe dat ze minstens een paar schoenen hebben die ze nog nooit hebben gedragen. Maar waarom blijven bepaalde modellen voor eeuwig in de doos op kast zitten? De meeste dames beseffen – uiteraard pas na de aankoop - dat hun schoenen eigenlijk helemaal niet zo goed zitten. Twee derde van de ondervraagden vindt de creaties te strak of is niet tevreden over de hak.

Ongeveer de helft van de dames vindt dan weer dat ze haar schoenen met niets kan combineren en vier op de tien vrouwen durft dure schoenen niet dragen uit schrik voor schade. Een op de drie verstopt schoenen in hun kast omdat deze aan cadeau waren dat ze niet graag zien.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door de site met kortingsbonnen VoucherCodesPro.co.uk, blijkt nog dat vrouwen gemiddeld 490 pond (571,67 euro) uitgeven aan hun schoenencollectie. Er gaat dus best veel geld verloren aan modellen die ze zelden tot nooit dragen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig