Halfnaakte man amuseert zich in vliegtuig Merkel
Foto: AP

De halfnaakte man die enkele weken geleden het regeringsvliegtuig van Angela Merkel binnendrong heeft zich flink geamuseerd. Dat blijkt uit details die zijn opgedoken in de Duitse pers.

Eind vorige maand raakte bekend dat een onbekende man het regeringsvliegtuig van Angela Merkel in Keulen was binnengedrongen. Uit een rapport over het voorval dat werd gelekt aan de Duitse pers blijkt dat de man enkele uren lang uit de bol ging.

Volkan T, een Duitser van Turkse origine, wist de bewaking van de luchthaven te omzeilen en wandelde naar de Airbus 319 van de Duitse bondskanselier. Eens aan boord trok de man zijn kleren uit en spoot hij een brandblusapparaat leeg. In de cockpit duwde hij op alle knopjes en activeerde hij de noodglijbaan. Nadat hij naar beneden was gegleden, waagde hij zich ook aan een dansje op de vleugels van het vliegtuig.

De man activeerde per ongeluk ook het alarm, maar toch duurde het ruim drie uur vooraleer hij gearresteerd wordt.

Door het voorval moest Angela Merkel een ander vliegtuig gebruiken. De herstellingskosten voor het vliegtuig zouden oplopen tot ruim 100.000 euro.

Volgens de Duitse krant Die Welt had de man het vliegtuig ook kunnen starten en had het voorval heel wat slechter kunnen aflopen als de man kwade bedoelingen had gehad.

Lees meer bij Die Welt

Lees meer in Der Spiegel

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig