Ook Rehn sluit nieuw hulppakket aan Griekenland niet uit
Europees commissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn. Foto: IMAGEGLOBE

Europees commissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn sluit niet uit dat er een nieuw hulppakket komt voor Griekenland. In een interview met het Finse dagblad Helsingin Sanomat oppert Rehn woensdag een verlenging van de looptijd van de kredieten die het noodlijdende land kreeg.

De Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zullen in het najaar het hervormingsprogramma en de schuldenberg van Griekenland bespreken, aldus Rehn. ‘We zullen ook de mogelijke voortzetting van het reddingsplan en zijn financiering evalueren’, klinkt het. Rehn oppert de mogelijkheid om ’de leefbaarheid van de schuld te verbeteren door de terugbetalingstermijnen te verlengen’.

‘De kernvraag gaat over de capaciteit van Griekenland om de hervormingen uit het huidige programma te realiseren en om een structureel primair overschot te bereiken in zijn overheidsfinanciën’, zegt de eurocommissaris in de krant.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei dinsdag al dat Griekenland een derde hulppakket nodig zou hebben.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig