Sterrenchef Horseele gaat dan toch koken in Gents voetbalstadion
Foto: mvn

Sterrenchef Danny Horseele gaat dan toch aan de slag in de Gentse Ghelamco Arena. Het restaurant opent volgende week de deuren, zo schrijft De Tijd.

‘Voorzitter Ivan De Witte en chef Danny Horseele nodigen u vrijdag 23 augustus graag uit op de opening van restaurant Horseele in de Ghelamco Arena van voetbalclub AA Gent’, staat te lezen op de persuitnodigingen. Die maken meteen een einde aan de stroom van geruchten over de samenwerking tussen de sterrenchef en de voetbalclub.

Horseele zelf had begin deze zomer verteld dat hij zijn tweesterrenrestaurant in Dudzele zou ‘verhuizen’ naar het gloednieuwe voetbalstadion, enkele dagen later werd echter duidelijk dat zijn huidig restaurant failliet was. Over een mogelijke doorstart in Gent werd met geen woord meer gerept, tot nu dus.

Restaurant Horseele zal de deuren openen op 28 augustus. Het is al het derde restaurant voor de sterrenchef, die eerst dertig jaar in de potten van ’t Molentje in Zeebrugge roerde en in 2008 een zaak met zijn naam opende in Dudzele. Ondanks een rijzende ster - in 2007 werd hij door restaurantgids GaultMillau bekroond tot ‘Chef van het Jaar’ - gingen beide zaken overkop. Derde keer, goede keer dan maar?