De Clerck aast op comeback in Kortrijk
Stefaan De Clerck (CD&V) Foto: PHK

Voormalig Kortrijks burgervader Stefaan De Clerck (CD&V) denkt er nog niet aan om zijn politieke ambities op stal te zetten. In De Ochtend op Radio 1 droomde hij er alvast luidop van om opnieuw de burgemeestersjerp om te gorden.

‘Velen zijn verrast door de recente wending in Kortrijk’, liet de voormalige Kortrijkse burgemeester zijn licht schijnen op de uitkomst van de laatste gemeenteraadsverkiezingen in de West-Vlaamse stad. Na die bewuste verkiezingen stapten Open VLD, N-VA en SP.A in een anti-CD&V-coalitie met Vincent Van Quickenborne als sterke man.

Stefaan De Clerck gaf in een interview op Radio 1 aan dat hij een nieuw mandaat als burgemeester van Kortrijk wel ziet zitten. De Clerck was twaalf jaar CD&V-burgervader van de West-Vlaamse stad en ook bij de laatste verkiezingen behaalden de christen-democraten een overweldigende score van 33 procent.

Het buitenspel zetten van De Clerck na de laatste verkiezingen kwam voor velen dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Met dat drama heeft De Clerck ondertussen naar eigen zeggen leren leven en hij probeert nu vanop de oppositiebanken de CD&V-erfenis van twaalf jaar bestuur te beschermen.

‘Wij blijven ons inzetten voor Kortrijk en de Kortrijkzanen,’ aldus De Clerck die prat gaat op een goed bestuur in Kortrijk in CD&V-tijden. ‘Ik denk dat ik met recht en reden kan vragen om terug te komen als bestuurder’, stelt De Clerck daarom.

De voormalige CD&V-voorzitter en minister van Justitie gaf ook aan alle begrip te hebben voor de Europese ambities van Yves Leterme. Die liet vorige week immers verstaan dat hij geen verkiesbare plaats wenst bij de ‘moeder aller verkiezingen’ in 2014. ‘Ik begrijp heel goed dat hij zijn Europese loopbaan koestert en dat hij daar nog stappen in kan zetten’, aldus De Clerck.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig