Sony lanceert PlayStation 4 nog dit jaar in België
PlayStation 4 Foto: Sony

De PlayStation 4, Sonys nieuwste spelconsole, zal vanaf november wereldwijd te koop zijn. Op 29 november introduceert Sony de PS4 in België en Nederland. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op de Duitse gamebeurs Gamescom.

Vanaf november zal de PlayStation 4 beschikbaar zijn in 32 landen. In de Verenigde Staten en Canada is de nieuwe spelconsole er al op 15 november. Twee weken later, op 29 november, volgt een tweede lancering in 30 landen, waaronder ook België en Nederland. Volgens Sony zijn er ook al meer dan een miljoen voorbestellingen geplaatst voor de PS4.

Slecht nieuws voor Microsoft, dat in de herfst zelf met een update van zijn Xbox-console komt. Niet alleen is de PS4 goedkoper dan de Xbox One (399 euro tegenover 499 euro), maar Microsoft zal de Xbox One ook pas in 2014 naar onze contreien brengen. De Xbox-maker snoeide recent in het aantal landen waarin de nieuwe console gelanceerd wordt, en Microsoft richt zich eerst op de grote afzetmarkten zoals de Verenigde Staten en de grote Europese landen.

Deze nieuwe generatie spelconsoles zal de strijd tussen Microsoft en Sony de komende jaren fel doen woeden. Op dit moment, nog voor de toestellen er effectief zijn, heeft Sony met zijn PlayStation 4 alvast het voordeel. Kort na de voorstelling kreeg de Xbox One al flink wat kritiek te slikken omwille van een aantal beperkingen. Zo moest de console geregeld met het internet verbinden, en konden games ook niet doorverkocht worden. Microsoft kwam evenwel snel terug op die beslissing.

Sony kondigde ook een prijsverlaging aan voor de huidige PS3-spelconsole. De basisversie met 12 GB opslagruimte gaat voortaan over de toonbank voor 199 euro.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig