Nieuwe cijfers van de oppositie spreken van 1.300 doden bij bombardementen van het Syrische leger in het oosten van Damascus vannacht. De oppositie beschuldigt de regering van het gebruik van gifgas. 'Het regime wil de totale vernietiging.'

Volgens een bron bij de oppositie George Sabra is het dodental na een gifgasaanval in Syrië opgelopen tot 1.300. 'Dit is niet de eerste keer dat het Syrische regime chemische wapens gebruikt', aldus Sabra tijdens een persconferentie. 'Maar het zegt wel veel de veranderde bedoeling van de regering: het gaat nu om totale vernieling en niet meer om terreur zaaien.'

'Na middernacht hebben de regimetroepen hun aanvallen opgevoerd op een aantal dorpen in de streek rond Damascus', zei het Syrische Observatorium voor de mensenrechten eerder.

De staatstelevisie meldt dat er 'geen enkele waarheid' zit in de beschuldigingen van de oppositie over het gebruik van gifgas.

De rebellen roepen in het bericht de VN-inspecteurs die zich momenteel in Syrië bevinden, op om naar de regio af te reizen en het gebruik van chemische wapens te onderzoeken. Daarnaast vragen ze ook dat alle humanitaire organisaties van de VN ter plaatse komen voor hulpverlening.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig