Nieuwe website voor blinde en slechtziende personen

Om nog beter te kunnen voldoen aan de verwachtingen van personen met een visuele beperking en de recente ontwikkelingen van het internet, heeft de Brailleliga de vorm en inhoud van haar website volledig vernieuwd.

Personen met een visuele beperking en hun naaste omgeving vinden voortaan makkelijker de informatie die ze zoeken: welke leeshulpmiddelen bestaan er, hoe een witte stok verkrijgen, hoe koken in alle veiligheid met een visuele beperking... De rubriek "Dienstverlening en hulpmiddelen" werd in die zin opgebouwd.

Blinde personen kunnen gebruik maken van de sneltoetsen en snelle links om direct naar de informatie die hen interesseert te navigeren. Slechtziende personen kunnen de tekst vergroten, kiezen voor een omgekeerd contrast of voor de mobiele weergave van de site. Dankzij deze versie met slechts één kolom, die dezelfde informatie biedt, kan de slechtziende internaut een stuk makkelijker de website verkennen. Dit is ook de versie voor smartphones.

Andere personen met interesse voor de Brailleliga, zoals professionals, vrijwilligers, pers, leerkrachten, schenkers en bedrijven hebben hun eigen toegang tot de informatie.