Balotelli wandelt over water (maar blijft autogek)
Balotelli op de cover van Sports Illustrated. Foto: Sports Illustrated
Mario Balotelli blijft hoge ogen gooien. De spits van AC Milan siert de cover van de laatste editie van Sports Illustrated en niet zomaar, met de armen open loopt hij over het water van een zwembad in Miami. Het blad noemt hem zelfs 'de meest interessante man ter wereld'. En interessant is hij zeker. Voor de wedstrijd tegen PSV gisteren werd Super Mario zelfs nog gespot bij een autohandelaar.

De cover van Sports Illustrated is vooral ook opvallend omwille van de kwaliteiten die de speler worden toegedicht. Zo wordt hij het gezicht van Milan genoemd, de man die bevriend is met de Paus en eerste ministers, het slachtoffer van racisme, Afrikaans, het gezicht van het nieuwe Europa, altijd op de loer voor een rode kaart en bovenal de beste jonge spits in het huidige voetbal.

Auto's kijken in Eindhoven

Dat Balotelli zich soms al eens op een vreemde manier voorbereidt op een wedstrijd is algemeen geweten. Voor de wedstrijd tegen PSV gisteren, die op 1-1 eindigde, ging de spits nog auto's bekijken in Eindhoven bij garage DuPArc, een autodealer die onder andere Ferrari, Lamborghini, Porsche, BMW, enzovoort verkoopt. De spits poseerde gewillig in Milan-trainingspak met de eigenaar van de garage.