Miljoen WK-tickets vliegen de deur uit
Foto: Photo News
Gisteren startte de verkoop voor de eerste WK-tickets en in amper zeven uur tijd werden al meer dan één miljoen tickets besteld bij de wereldvoetbalbond FIFA. In principe is nu al één op de drie kaartjes de deur uit, nog vóór bekend is welke matchen gespeeld worden.

Vooral Brazilianen, Argentijnen, Amerikanen, Chilenen en Engelsen stortten zich gisteren als vliegen op de website van de FIFA. In het eerste uur waren al 81.821 kaartjes gereserveerd door in totaal 14.104 fans.

Maar ook Belgische fans waagden hun kans. Zij hopen via de zogeheten 'team-specifieke' tickets enkele kaartjes te bemachtigen voor de poulewedstrijden van de Rode Duivels. Of ze de kaartjes ook daadwerkelijk krijgen, valt af te wachten. Aangezien de wedstrijden nog niet bekend zijn, kunnen er alleen nog maar zitjes in neutrale vakken gereserveerd worden. Gegadigden kiezen (lees: gokken) de datum en de locatie van de gewenste wedstrijd(en) en komen zo in aanmerking voor de loting, die door de FIFA zal worden uitgevoerd naar analogie met de Olympische Spelen in Londen. De wereldvoetbalbond verwacht minstens zeven reservaties pér ticket...

De eigenlijk ticketverkoop start pas op 8 december, na de loting. Enkel de 24.000 fans van de officiële supportersclub van de Rode Duivels (‘1895’) kunnen dan tickets bestellen voor de wedstrijden van de Belgen. De Belgische voetbalbond krijgt acht procent van de tickets van de groepswedstrijden die België speelt en die kaartjes worden verkocht aan de leden van 1895. De officiële fanclub laat vanaf begin november opnieuw leden toe.