Microsoft brengt Skype en Outlook.com samen
Foto: Microsoft

Microsoft heeft zijn twee grootste communicatiediensten samengegooid: Skype en Outlook.

De technologiegigant heeft deze week aangekondigd dat Skype beschikbaar is voor alle gebruikers van Outlook.com in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Brazilië en dichter bij huis in Duitsland en Frankrijk. Dat betekent dat mensen nu kunnen videobellen vanuit hun webmailbox. Eigenlijk moest de nieuwigheid er in april al geweest zijn, maar blijkbaar heeft de integratie tot nu vertraging opgelopen.

‘E-mail is een belangrijke en persoonlijk hulpmiddel voor de meeste mensen, maar er zijn momenten waarop je liever face-to-face spreekt’, schrijft Dawn Martynuik, bij Microsoft product manager voor Outlook, in een blogpost. ‘In een recente bevraging zei 76 procent van de mensen dat een e-mailconversatie vaak tot occasioneel leidt tot een telefoongesprek of videogesprek. Op die momenten zou Skype perfect van pas komen. En vanaf nu is face-to-facecommunicatie slechts één klik weg.’

Outlook legt nu al een verbinding met Facebook- en Gmail-accounts. De integratie van Skype lijkt dus een natuurlijke voortzetting daarvan voor Microsoft. Meer details worden in de nabije toekomst verwacht.