Of u nu terug naar de lagere school, het middelbaar, hoger onderwijs of zelfs gewoon naar kantoor gaat in september, notitieschriftjes zijn met stip op één het meest onmisbare artikel. U kunt kiezen voor kleurrijke Hemaschriften of net zoals de hipsters investeren in een exemplaar van Moleskine, maar u en uw kinderen kunnen ook origineel voor de dag komen, met deze acht eenvoudige diy's die we vonden in de blogosfeer. Bovendien zijn veel van deze tips ook handig om schoolboeken en agenda's te kaften.

1- LANG LEVE WASHI-TAPE

Wij - en waarschijnlijk velen met ons - zijn ongelooflijk tevreden met de uitvinding van de kleurrijke rolletjes Japanse tape waardoor zelfs de grootste klunzen doe-het-zelfprojecten tot een goed eind kunnen brengen. Blogster Lia Griffith gebruikte rolletjes washi-tape met een gelijkaardig kleurenschema om haar schriften en potloden een persoonlijke toets te geven.

Het stappenplan vindt u terug op de blog Handcraft Your Life.

 

2- WEG MET STREEPJES

Voor onze eerste tip moest u niets meer kunnen dan rechte lijnen plakken, maar als het voor u iets lossers mag, dan bent u misschien iets met deze tip van blogster Sabine over hoe u in een handomdraai een pakket neutrale schriften omtovert in originele exemplaren. Bovendien ook een activiteit om samen met uw kinderen te ondernemen.

Het stappenplan vindt u terug op de blog Moments to live for.

 

3- STIJLVOL LEDER

Voor wie het ook iets chiquer mag: grafisch ontwerpster Pauline toont ons hoe u een goedkoop blanco boekje van een stijlvol leren jasje voorziet mét uw eigen naam ingegraveerd, net alsof u het in een exclusieve boetiek zou kopen. De perfecte tip voor wie op vergaderingen met een luxueuze agenda voor de dag wil komen.

Het stappenplan vindt u terug op de blog Sweet Muffin Suite.

 

4- RUW LEDER

Voor blogster Chelsea mag het dan weer iets ruwer en minder afgewerkt, maar daarom niet minder leuk, integendeel. Zij toont hoe u zelf zonder schrift een eigen notitieboekje ineen kunt flansen, mét gouden detail.

Het stappenplan vindt u terug op de blog Lovely Indeed.

 

5- GOED GEKAFT

Op de blog van de Australische Clair zien we dan weer een fris voorbeeld van een uiterst eenvoudige manier om een boekenjasje te maken, dat mits wat aanpassingen (zoals de plooi wat breder maken) ook kan gebruikt worden om boeken te kaften. Wie nog tijd over heeft, kan ook zelf stempels maken in de vorm van labels om het helemaal af te maken.

Het stappenplan vindt u terug op de blog Fellow Fellow.

 

6- RESTJES BEHANGPAPIER

Dagen gezocht naar het perfecte behangpapier en geen idee wat u moet doen met die laatste rol? Wat knippen en plakken, en u hebt meteen een serie boeken die perfect in uw interieur passen.

Het stappenplan vindt u terug op de website Poppytalk.

 

7- GOUDEN TOETS

Blogsters Eunice en Sabrina gingen aan de slag met gekleurd papier en goudblaadjes om saaie (maar o zo handige) notitieblokken van een vrolijke toets te voorzien.

Het stappenplan vindt u terug op de blog Hello Lucky.

 

8- KANT EN KLAAR

Met een restje kant en een spuitbus kunt u simpele schriften in geen tijd van een leuk printje voorzien, zoals de blogsters Elsie en Emma aantonen met dit project.

Het stappenplan vindt u terug op de blog A Beautiful Mess.