Beluister 15 onuitgegeven nummers van Bob Dylan
Foto: rr
Volgende week brengt Bob Dylan het 10de album in zijn Bootleg Series uit. Another Self Portrait. De plaat bevat 35 nummers die vorig jaar werden ontdekt in een kluis.

Bob Dylan tekende in 1970 voor Self Portrait, een dubbelalbum vol pop- en folkcovers dat hij zelf al snel afdeed als een slechte grap om van het juk van ‘woordvoerder van een generatie’ af te geraken.

Maar er zijn er ook die twijfelen aan diens versie van de feiten, en geloven dat hij gewoon geschrokken was van de enorm negatieve reacties – Rolling Stone begon zijn recensie met ‘What is this shit?’ – en er dan maar vlug een draai aan heeft gegeven.

Wat zeker opvalt, voor een artiest die er zogezegd op uit was om zijn fans tegen zich in het harnas te jagen, is dat de opvolger New Morning nog geen vier maanden op zich liet wachten en beduidend meer rechttoe rechtaan klinkt.

De tiende aflevering van Bob Dylans The Bootleg Series, die deze week verschijnt, laat horen wat er in dat jaar allemaal in de studio is gebeurd. Het album telt 35 demo’s en alternatieve versies van nummers uit zowel Self Portrait als New Morning, en wie voor de deluxe edition gaat, krijgt er het instant legendarische concert van Dylan op Isle of Wight in ’69 bij.

Bestel het album op iTunes

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig