Ask.fm strenger tegen pestgedrag
Foto: IMAGEGLOBE

De sociale netwerksite Ask.fm zal klachten van pestgedrag sneller en beter opvolgen,

meldt de Britse omroep BBC. De maatregelen komen er nadat de 14-jarige Hannah Smith uit het leven stapte na wekenlange pesterijen op de website.

Ask.fm zal een veiligheidsmedewerker aannemen die de commentaren op de website zal beheren. Er komt ook een nieuwe categorie ‘pesterijen en intimidatie’ wanneer gebruikers misbruik willen melden. De knop waarmee je misbruik kan rapporteren, zal beter zichtbaar zijn, en alle meldingen van wangedrag zullen binnen de 24 uur gevolg krijgen.

De aanpassingen volgen op de recente zelfdoding van het Britse meisje Hannah Smith, die slachtoffer werd van cyberpesten. Op de sociale netwerksite Aks.fm kreeg ze tientallen opmerkingen over haar uiterlijk. Iemand zei haar dat ze beter zou sterven.

Op Ask.fm kunnen mensen vragen ‘posten’ op het profiel van iemand die zich inschrijft op de website. De vragen kunnen anoniem gesteld worden, waardoor de website gevoelig is voor kwetsbare opmerkingen en haatmails.

Aanvankelijk leken de stichters van het Letse internetbedrijf zich niet verantwoordelijk te voelen, maar nu ondernemen ze dan toch actie om het pestgedrag in te perken. De vader van Hannah Smith is tevreden over de eerste stap richting ‘een veiliger internet voor kinderen’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig