Xbox One pas in 2014 naar België en Nederland
Foto: Microsoft
Wie gehoopt had op een Xbox One onder de kerstboom, zal op zijn honger blijven zitten. Microsofts nieuwe console komt pas in 2014 naar de Benelux.

Op 25 december kan je allerlei cadeaus verwachten onder de kerstboom, maar een Xbox One zit er zeker niet bij. Belgen en Nederlanders krijgen de nieuwe console pas in 2014 in handen.

Aanvankelijk werd gesproken van een wereldwijde lancering van een nieuwe Xbox in november. Microsoft laat nu echter weten dat de Xbox One toch getrapt wordt uitgebracht. Of anders gezegd: in sommige landen, de V.S. en de grote Europese landen voorop, zal de nieuwe console inderdaad in de herfst verschijnen, maar onder andere in de Benelux is het wachten tot ergens volgend jaar.

Wanneer de console beschikbaar zal zijn bij ons is onduidelijk. 'We blijven vastberaden om de Xbox One zo vroeg mogelijk in 2014 te lanceren in België, Denemarken, Finland, Nederland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland', verklaart Microsoft.

Ook mensen die reeds een voorbestelling deden voor een Xbox One zullen moeten wachten. Maar er is wel een kleine compensatie: Microsoft zegt dat iedereen die voor 14 augustus een Xbox One voorbestelde, een gratis game zal ontvangen.