Sterk is het nieuwe slank
shutterstock

Vrouwen in New York willen niet meer superslank zijn, maar streven wel naar een sterk en geproportioneerd lichaam. Dat schrijft The New York Post.

Steeds meer New Yorkse dames trekken naar de sportschool om er intense sportsessies te volgen waarin cardiotraining en gewichtheffen aan bod komen. ‘Nu vinden vrouwen dat spieren hen aantrekkelijker maken dan een vormloos, slank lichaam’, zegt fitnesstrainster Donna Cyrus.

Een voormalige, magere danseres Alex Rhea is helemaal gewonnen voor de nieuwe trend. Naar eigen zeggen had ze tot voor kort het lichaam van een pubermeisje en is dat dankzij de trainingen geëvolueerd naar dat van een sexy vrouw. ‘Ik sportte vroeger ook om af te vallen, maar dat maakte me zwakker en minder aantrekkelijk’, zegt ze.

De Braziliaanse Mailyn Raymundo, die 45 kilo kan tillen, is blij dat ze een gespierd lichaam heeft en is zelfs bang om af te vallen. ‘Als ik tegen mannen praat, hoor ik dat ze van niet van magere vrouwen houden. Vrouwen proberen gewoon maar slank te zijn om indruk te maken op andere dames.’