Blankenberge wil straatverbod voor vechtjassen
Foto: Norbert Minne
De Blankenbergse politie stelt voor om bekende vechtersbazen de toegang tot bepaalde straten te ontzeggen. Het stadsbestuur vindt dat bespreekbaar, meldt De Standaard in zijn ochtendkrant.

‘Het is niet dat er deze zomer veel meer vechtpartijen zijn, maar het geweld is ernstiger geworden’, zegt Philip Denoyette, de woordvoerder van de lokale politiezone Blankenberge-Zuienkerke.

De sfeer is grimmig in de uitgaansbuurt, achter het casino. Het gaat om groepen jongeren, oudere tieners, jonge twintigers die van overal komen: Antwerpen, Sint-Truiden, Nederland ook.

‘We kennen nu hun namen’, zegt Denoyette. ‘Deze herrieschoppers zou een straatverbod opgelegd moeten worden. Zodat hen de toegang tot bepaalde straten, op bepaald tijdstippen kan worden ontzegd. Dat geeft ons een manier om te kunnen ingrijpen.’

Schepen Johan Van Eeghem (SP.A), waarnemend burgemeester in de afwezigheid van Patrick De Klerck (Open VLD), vindt dat geen onzinnig idee. ‘We kennen de herrieschoppers. Het gaat om enkelingen. Als we die er uit kunnen halen, schieten we al veel op.'

'Blankenberge moet levendig blijven, uitgaan moet blijven kunnen, maar dan in veilige omstandigheden voor iedereen. We zullen dit voorstel op het volgende schepencollege donderdag bespreken’, zegt Van Eeghem.

Blankenberge is vechtjassen beu
Lees het volledige artikel

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig