Positieve reacties op crowdfunding Bart Swings
Foto: EPA

In de eerste dagen van de crowdfundingsactie voor Bart Swings hebben vijftig supporters een financiële bijdrage geleverd. Opmerkelijk veel fans besloten 500 euro te doneren. Dat maakte Bart Veldkamp, de manager van Swings, vrijdag bekend.

Veldkamp denkt na een week een voorlopig financieel overzicht te hebben over de stand van de actie. Hij zegt “ontzettend veel positieve reacties” te hebben ontvangen op de lancering van de website www.steunbartswings.be .

Bij de lancering van de site op woensdagochtend konden de fans een steun-sms (kosten 1,50 en 3 euro) sturen of minimaal 65 euro doneren. Nu is ook een bescheidener bijdrage van 25 euro mogelijk. De site trok op de eerste dag van de actie 7376 bezoekers. De moderne social media (Facebook, Twitter) zijn onmisbaar voor de actie, die tot 1 oktober duurt.

Met het geld dat binnenkomt willen Swings en de andere Belgische schaatsers een optimale voorbereiding op de Olympische Winterspelen in Sotchi financieren en het Belgische schaatsen op de kaart zetten. Veldkamp denkt dat het mogelijk is 300.000 à 400.000 euro binnen te halen. “De Belgen beginnen zich bewust te worden wat voor een bijzondere sportman Swings is. Een medaille op de Winterspelen is toch iets heel bijzonders”.

De Nederlander signaleert dat ook bedrijven nu interesse hebben getoond om de ploeg van Swings te steunen. Tot de fans behoort ook Omega Pharma-CEO Marc Coucke.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig