’s Werelds meest populaire frisdrank Coca-Cola verwelkomt een nieuw lid in de familie. Na Sprite met stevia, bevat ook de gloednieuwe Coca-Cola Life een pak minder suiker. Daarbovenop is ook de verpakking (letterlijk en figuurlijk) groen.

Er was al Coca-Cola Light (sinds 1982) en Zero (sinds 2005) - twee suikervrije varianten - maar de frisdrankgigant introduceert nu ook Coca-Cola Life, weliswaar voorlopig alleen in testland Argentinië. Coca-Cola Life bevat dankzij een mix van suiker en stevia twee keer minder calorieën dan de traditionele variant (108 calorieën per 600 ml tegenover 250 calorieën) en zou dus dichter moeten aanleunen bij de ‘echte’ colasmaak.

Stevia (de natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de gelijknamige plant) werd eerder al met succes geïntroduceerd bij de frisdrank Sprite, dat daardoor een derde minder suiker bevat dan voorheen. Het bedrijf gebruikt de natuurlijke zoetstof om zichzelf een gezonder imago aan te meten en te voldoen aan de wens van hun klanten om minder suiker te consumeren.

Coca-Cola kleurt niet langer rood

Met de nieuwe frisdrank trekt het bedrijf bovendien helemaal de groene kaart. Coca-Cola Life bevat niet alleen een natuurlijke zoetstof, maar wordt ook verdeeld in volledig recycleerbare flessen van PlantBottle die voor dertig procent zijn gemaakt van planten. Om die groene kant in de verf te zetten, neemt Coca-Cola voor het eerst in zijn geschiedenis afstand van zijn kenmerkende rode kleur: zowel het label als het dopje op de fles van Coca-Cola Life zijn helemaal groen.

In Colombia experimenteert het bedrijf deze zomer dan weer met volledig wegwerpbare flessen. De zogenaamde Botello de Hielo zijn helemaal gefabriceerd in ijs. Die flesjes houden niet alleen de drank extra koel, maar smelten daarna gewoon weg tot enkel het rubber label (dat bevroren vingers moet voorkomen) overblijft.

De reclamespot voor Coca-Cola Life:

De reclamespot voor de ijsflesjes: