Volgens de Duitse krant Die Welt werden in 2012 verschillende terreuraanslagen op Europese bodem verijdeld. De aanvallen waren gepland door Al-Qaeda en zouden door de Westerse veiligheidsdiensten zijn verhinderd.

De Duitse krant Die Welt schrijft dat vier Tunesische mannen in Waziristan, in het bergachtige grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan, tijdens de zomer van 2012 werden getraind en voorbereid om een meervoudige aanslag te plegen op Europees grondgebied. Enkele van hen zouden eerder in Europa gewoond hebben. De talenkennis die ze zo hadden opgedaan zou hen tot geschikte kandidaten hebben gemaakt.

De mannen zouden een filmpje hebben opgenomen, met de bedoeling de beelden te verspreiden na hun dood. Het blijkt niet helemaal duidelijk wat hun plannen precies inhielden, maar er wordt vanuit gegaan dat ze tegelijkertijd en op verschillende plaatsen in Europa zelfmoordaanslagen wilden plegen.

Zo ver kwam het echter niet. Westerse inlichtingendiensten zouden weet hebben gekregen van het plan en de vier hebben opgepakt aan de grens tussen Iran en Turkije. Naar verluidt werden de vier mannen vervolgens aan Tunesië uitgeleverd. Daar werden ze echter vrijgelaten, intussen zijn ze spoorloos. Abu Ubaidah al-Maqdisi, een Al-Qaeda-commandant die het hele plan op touw zou hebben gezet, zou in april gedood zijn bij een drone-aanval.