Standard alleen leider na intense clash met Racing Genk
Foto: Photo News
Standard staat alleen op kop in de Jupiler Pro League. Na een intense clash met Racing Genk tellen de Luikenaars als enige ploeg na drie wedstrijden het maximum van de punten. Imoh Ezekiel zorgde met het snelste doelpunt ooit in onze competitie voor een vroege bonus, waarna een sterk en uitgekookt Standard in de blessuretijd de zege definitief binnenhaalde met de 0-2 van Mpoku.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

De wedstrijd tussen Racing Genk en Standard nam een razende start. Amper tien seconden nadat scheidsrechter Verbist de match op gang gefloten had, stond het de thuisploeg al 0-1 in het krijt. Jelle Van Damme kopte een lange bal door, waarna Imoh Ezekiel heel erg beheerst de snelste goal uit de geschiedenis van de Belgische competitie tegen de netten duwde.

Racing Genk was niet van slag want amper twee minuten later hing Vossen de bordjes ei zo na in evenwicht. De spits liet met zijn kopbal Kawashima kansloos, maar met een atletische sprong werkte Ciman de bal op de valreep weg.

De storm ging even liggen, maar de wedstrijd bleef wervelend over en weer gaan. Mujangi Bia en Opare zorgden voor dreiging bij de bezoekers, terwijl aan de overkant Camus zijn vrije trap gekeerd zag door Kawashima. Ook De Ceulaer kwam over het halfuur niet tot scoren.

Terwijl Standard de laatste tien minuten van de eerste helft controleerde, waren de eerste momenten na rust voor de thuisploeg, maar Vossen kwam tot tweemaal toe niet tot een schot. Thomas Buffel zag zijn poging dan weer naast gaan.

Intensiteit neemt toe

De Limburgers probeerden druk te zetten, maar een fysiek erg sterk Standard streed om elke morzel grond. Mario Been gooide dan maar kersvers breekijzer Mboyo in de strijd en dat wierp al heel snel bijna zijn vruchten af. De stevige spits zag zijn volley echter op de onderkant van de lat stranden. Een ijzersterke Kawashima ranselde een kwartier voor het einde dan weer een streep van Gorius uit zijn doel.

Ook naast het veld werd de strijd intenser, want scheidsrechter Verbist moest een verzorger van Standard naar de tribune sturen. De man stond neus aan neus met de vierde scheidsrechter.

Mpoku beslist wedstrijd

Ondertussen bleef Racing Genk tussen de lijnen op zoek naar wat intussen een verdiende gelijkmaker zou zijn. Limbombe zorgde voor strakke voorzet, maar alweer Kawashima zat er goed tussen. Ondanks een blessuretijd van maar liefst zes minuten begon de tijd toch te dringen voor de thuisploeg, die het nog even met een man meer mocht doen na twee gele kaarten kort achter elkaar voor Jelle Van Damme. Genk kon echter niets meer doen en het was Mpoku die de wedstrijd helemaal besliste door een vrije trap in de 94ste minuut heerlijk binnen te schieten: 0-2. Standard telt als enige ploeg na drie dagen negen op negen en mag zich de enige leider noemen in de Jupiler Pro League.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig