In de aanloop naar de verkiezingen heeft de Noorse premier Jens Stoltenberg een namiddag undercover gewerkt als taxichauffeur. 'Om te horen wat mensen echt denken', zegt hij.

De Noorse premier droeg een zonnebril en een uniform van een taxichauffeur toen hij in Oslo zijn shift reed in juni. Alleen wanneer zijn passagiers hem herkenden, onthulde hij zijn ware identiteit.

'Ik vind het belangrijk om te horen wat mensen echt denken en als er één plek is waar mensen zeggen hoe ze over zaken denken, is het in een taxi', vertelde de premier aan de Noorse media.

De meeste passagiers lijken al snel te beseffen dat ze niet met een gewone chauffeur te maken hebben. 'Vanuit deze hoek lijkt u echt op Stoltenberg', zegt iemand.

De Noorse premier viel ook door zijn rijkwaliteiten door de mand. Tijdens een van zijn ritjes trapte hij per ongeluk op de rem van de automatische wagen, omdat hij dacht dat het de koppeling was. Hij zei dat hij in acht jaar niet meer gereden had.

De beelden van de stunt, die in samenwerking met een reclamebedrijf zijn gemaakt, zijn op de Facebookpagina van de premier geplaatst. Er is ook een film gemaakt die voor zijn herverkiezingscampagne zal gebruikt worden. De Noren trekken op 9 september naar de stembus. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig