Landskampioen Anderlecht heeft in eigen huis een erg ruime zege geboekt tegen AA Gent. Na een evenwichtig eerste halfuur sloeg Paars-wit twee keer toe in drie minuten. In de tweede helft klaarden youngsters Bruno en de debuterende Acheampong de klus. Pederson kon in de blessuretijd milderen tot 4-1.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

Anderlechtcoach wierp nieuwkomer Milivojevic meteen voor de leeuwen tegen AA Gent. De Serviër deed het goed en eiste meteen zijn plaats.Toch resulteerde dat niet meteen in veel doelgevaar tegen de Buffalo's want langs beide kanten lag het tempo te laag om voor grote dreiging te zorgen. Alleen een flitsende Soumahoro kon de Anderlechtdefensie een aantal keren pijn doen. Bij de thuisploeg was het Suarez die zich even liet opmerken, terwijl het duidelijk werd dat Armenteros niet in grote doen was.

Anderlecht slaat in drie minuten toe

AA Gent hield een halfuur gelijke tred met de thuisploeg, maar op dat moment maakte Anderlecht in drie minuten het verschil. Eerst wist Kljestan een vrije trap in doel te werken, waarna Dennis Praet de bal maar binnen te tikken had na een prachtige aanval via Bruno en Gillet. Een koude douche voor de Buffalo's die het op het moment van het tweede doelpunt zonder Soumahoro moesten doen. De Ivoriaan stond langs de kant om van schoenen te wisselen, tot grote woede van zijn coach Fernandez.

Acheampong mist entree niet

De verse moed waarmee de bezoekers uit de kleedkamer kwamen, zakte meteen als lood naar hun schoenen want de tweede helft was amper op gang gefloten of Massimo Bruno maakte er in de rebound 3-0 van. Boeken toe voor AA Gent, dat nog goed weg kwam wanneer Boeckx de doorgebroken Kouyaté neerhaalde in de zestien, maar Delferière geen strafschop floot.

Toch was de Brusselse honger nog niet gestild. De debuterende Frank Acheampong, die was ingevallen voor de zwakke Armenteros, gaf meteen zijn visitekaartje af. De youngster ontweek een vliegende tackle van Cendros en rondde een schitterende run perfect af met de 4-0. In het slot behoedde Boeckx de Zeeuw nog van de forfaitscore, alvorens Pedersen de Gentse eerredder wist te netten en de 4-1-eindstand vastlegde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig