Tussen de leeuwen in de Serengeti
Foto: national geographic
De natuurfotograaf Michael Nichols heeft met zijn team de afgelopen twee jaar veel tijd in het Serengeti-natuurpark doorgebracht. Zijn doel? Leeuwen op een ongeziene manier in beeld brengen.

Nichols maakte de foto's voor National Geographic. Het magazine wilde een meer intieme blik werpen op het dagelijkse leven van 's werelds meest gevreesde roofdieren door ze op een 'ongeziene' manier te fotograferen.

'Je wil niet neerkijken op dieren. Ze haten dat, het is vernederend voor hen', zei Nichols in een interview met het magazine. Daarom heeft hij met telegeleide robots en infraroodlicht gewerkt, in plaats van met krachtige telelenzen vanuit een safari-jeep.

De fotograaf zegt dat de leeuwen enkele dagen nodig hadden om te wennen aan de robot die tussen hen reed. Maar al snel negeerden ze het toestel.

Het resultaat is verbluffend. De foto's kan u op de website van National Geographic bekijken. Maar het magazine heeft ook een indrukwekkende interactieve website gemaakt rond het project.

Die website is in verschillende hoofdstukken onderverdeeld (zie index links onderaan). Per thema  kun je de videobeelden zien, en onderaan het scherm kun je vaak doorklikken naar de foto's van Nichols (scroll). Rechtsonderaan kunt u voor uitleg in tekst (caption) kiezen, of voor een audiocommentaar (commentary). 

Het Serengeti National Park beslaat zo’n vijftienduizend vierkante kilometer savanne en bos in het noorden van Tanzania.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig