Club Brugge en Zulte Waregem delen de punten na een 1-1-gelijkspel. Timmy Simons bracht de thuisploeg op voorsprong, maar Blauw-zwart weigerde in de eerste helft het verschil uit te diepen. Dat kwam Club in de tweede helft duur te staan, want Naessens kon op aangeven van Leye gelijkmaken. Scheidsrechter Gumienny eiste een hoofdrol op met een reeks dubieuze beslissingen.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

Na de Europese blamage startte Blauw-zwart met veel enthousiasme aan de wedstrijd, maar Lestienne profiteerde niet van een slechte terugspeelbal van De fauw. De Brugse pocketaanvaller omspeelde Bossut, maar besloot in het zijnet. Zulte Waregem, dat moeilijk van onder de druk van Club Brugge uitkwam, kon toch tegenprikken via Hazard, maar zijn schot ging over.

De thuisploeg zette orde op zaken en dreigde opnieuw via De Sutter, maar de spits kopte over. Gelukkig kreeg Club opnieuw de hulp van De fauw, die in de zestien aan het truitje van Engels ging hangen: penalty en geel. Timmy Simons zette zich achter de bal en zette de elfmeter perfect om: 1-0.

Dubieuze arbitrage Gumienny

Het sein voor Zulte Waregem om beter te gaan voetballen, maar Naessens en Leye vonden respectievelijk de lat en doelman Ryan op hun weg. Club Brugge probeerde tegen te prikken op de counter, maar zowel De Sutter, Wang als Refaelov wrongen drie open doelkansen de nek om. Net voor rust kreeg Club Brugge bijna het deksel op de neus, maar Zulte Waregem zag een overduidelijke penalty door de neus geboord. Mechele haalde Leye neer in de zestien, maar Gumienny weigerde onbegrijpelijk naar de stip te wijzen.

In de tweede helft trok Zulte Waregem het laken meteen naar zich toe, maar De Sutter hield zijn ploeg recht door een voorzet-schot van Leye op de lijn weg te vegen. Even later waren het de bezoekers die goed weg kwamen: Colpaert duwde de doorgebroken Lestienne neer, maar opnieuw besloot Gumienny, die een erg zwakke wedstrijd floot, dat er niets aan de hand was.

Slotoffensief Club Brugge

Club Brugge ging op zoek naar de dubbele voorsprong, maar de kopbal van De Sutter ging een metertje over. Zulte Waregem, dat naar de gelijkmaker op zoek bleef, kon nog eens counteren, maar Matthew Ryan zat er opnieuw goed tussen. Met nog zo'n kwartier op de klok was de gelijkmaker dan toch een feit. Berrier stuurde Leye diep, die Naessens van de 1-1 voorzag. 

De thuisploeg kreeg zo alsnog het deksel op de neus en moest opnieuw vol aan de bak. Amper drie minuten later brak Refaelov door op links, maar Lestienne duwde zijn lage voorzet tegen de paal. Club sleepte nog een slotoffensief uit de brand, maar opnieuw Lestienne en Mechele kwamen niet tot scoren. 

Zowel Club Brugge als Zulte Waregem moeten het na hun Europese verlies dus doen met een gelijkspel, al bij al een billijke uitslag.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig