Channel Zero brengt woensdag eerbetoon aan overleden drummer

Het optreden van de Belgische metalband Channel Zero tijdens het Brussels Summer Festival gaat door. De band zal woensdagavond op de Brusselse Kunstberg met een korte akoestische set een muzikaal eerbetoon brengen aan zijn drummer Phil Baheux, die zaterdag op 45-jarige leeftijd overleed. Dat melden de organisatoren van Brussels Summer Festival zondagavond.

‘Voor de bandleden, maar ook voor alle fans wordt het een hulde aan de muzikant én de mens die Phil Baheux was’, zo staat in een persbericht van de organisatie. Voor de gelegenheid wordt er op het podium ook een groot scherm geplaatst.

Alle andere geplande concerten van Channel Zero worden omwille van het plotse overlijden geannuleerd, luidt het nog. Channel Zero zou op 24 augustus nog optreden tijdens Boerenrock in Kortenaken, zo staat op de website van de metalband.

Channel Zero bracht in 1992 zijn eerste album ‘Channel Zero’ uit. De doorbraak kwam er met het album “Unsafe” in 1995. Twee jaar later splitte de groep, maar in 2010 kwam er een reünie. De groepsleden waren bezig met de opnames van een nieuw album, maar die werden na het tragische nieuws opgeschort.

Het Brussels Summer Festival vindt plaats van 9 tot en met 18 augustus.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig