Het muziekfestival Rimpelrock lokte zondag 18.000 festivalgangers naar de weide in Kiewit bij Hasselt. De opkomst daarmee lager dan andere jaren. Organisator Chokri Mahassine zegt dat het festival een bezinningsperiode nodig heeft.

‘Niets dan blije gezichten, wuivende handjes en feestelijke outfits op deze mooie zondag. Het bezoekersaantal was lager, maar aan de sfeermeter was het niet te merken. De geweldige artiesten kregen de weide keer op keer moeiteloos aan het zingen en swingen. Met het heerlijke weertje was het een van de meest sfeervolle edities ooit’, zei Mahassine op TV Limburg.

Maar hij vindt dat het festival ook aan een bezinningsperiode toe is. ‘We moeten samen met de Rimpelrockers en de partners bekijken hoe het verder moet. Een bezinning wil niet zeggen afschaffen, maar dat we het concept opnieuw in vraag moeten durven stellen. We moeten opletten voor recyclage, ook van de artiesten’, aldus de organisator.

Tussen de optredens van De Romeo’s, Roxanne en André Hazes jr en Gérard Lenorman door konden de senioren hun benen losgooien in de ambiancetent of genieten van de nostalgische attracties.

Zondagavond staan Natalia en headliner Engelbert Humperdinck op het programma. Ook in tien Limburgse rusthuizen konden de bewoners op een scherm live meegenieten van Rimpelrock.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig