Kristof Vandewalle: ‘Prestatie in Polen gaf me vertrouwen’
Foto: BELGA

Kristof Vandewalle mag ook het komende jaar zijn tijdritten in de nationale driekleur afwerken. In Maldegem verlengde hij op een totaal ander parkoers zijn titel van vorig jaar in Lac de l’Eau d’Heure.

‘Ik ben niet overdreven voortvarend gestart en toch kreeg ik al snel te horen dat ik de snelste tussentijden had', zei Vandewalle. 'Als ze vanuit de auto dan doorgeven dat je voorsprong stilaan groeit, geeft dat natuurlijk een extra boost aan het vertrouwen. Eens de kloof gemaakt, heb ik dan ook geen risico’s meer genomen in de bochten.'

'Ik wilde er alles aan doen om mijn titel te verlengen, mijn prestatie in de Ronde van Polen had me ook het vertrouwen gegeven dat het kon. Al mijn tijdritten waren dit seizoen trouwens op niveau. Dat neemt niet weg dat dit geen evidente titel is, want tegen enkele concurrenten had ik dit seizoen nog nauwelijks gereden. Bovendien hadden heel wat renners hun ambities uitgesproken voor dit BK. Toen ik vanmorgen met de fiets naar hier kwam, voelde ik bij enkele versnellingen al dat de benen goed waren. Dat vertrouwen in mezelf bleek gegrond. Ik hoop dat ik met deze titel op zak opnieuw geselecteerd zal worden voor het WK. In Firenze is het een parkoers om de grote molen rond te draaien. Ik heb liever wat meer afwisseling, maar in een WK doe je in dit werk sowieso veel ervaring op die je in andere wedstrijden kan gebruiken.' .

(belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig