In Zanzibar is een radicale moslimprediker neergeschoten tijdens een achtervolging door de politie. De man wordt ervan verdacht te hebben opgeroepen tot een aanval op twee jonge Britse vrijwilligsters.

Katie Gee and Kirstie Trup uit Londen , beiden achttien, werden woensdagavond aangevallen toen ze in de vroege avond over straat liepen. Ze werden door twee onbekenden op een bromfiets overgoten met zuur en raakten gewond aan het gezicht, de borst en de rug.

De politie startte een klopjacht om de daders te vatten en kon zondag het brein achter de aanslag oppakken. Na een achtervolging werd de radicale moslimprediker Sheikh Ponda Issa Ponda in de schouder geschoten en meegenomen voor verhoor. Vermoed wordt dat de meisjes werden aangevallen omwille van hun joodse geloof.

De vrouwen worden eerstdaags overgebracht naar Groot-Brittannië, waar ze verdere operaties zullen ondergaan. Jakaya Kikwete, de president van Tanzania, heeft de meisjes bezocht in het ziekenhuis en heeft de aanslag veroordeeld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig