Van der Plaetsen verbreekt persoonlijk record op tienkamp
Foto: BELGA

Thomas Van der Plaetsen heeft zijn persoonlijk record op de tienkamp verbeterd. Hij moest daarvoor in het laatste nummer, de 1.500 meter, minstens 4'52" lopen. Van der Plaetsen finishte in 4'37" en verbrak zo zijn record. In de eindafrekening eindigt de Belg wel pas als vijftiende. De Amerikaan Ashton Eaton pakte het goud.

Van der Plaetsen begon niet al te best aan zijn laatste dag op het WK. Op de 110 meter horden werd hij eerder achttiende nadat hij wel zijn reeks won in een tijd van 14”66. Hij bleef daarmee slechts een honderdste boven zijn persoonlijk record. Hij werd daardoor dertiende in de tussenstand. Na het discuswerpen zakte Van der Plaetsen naar de vijftiende plaats. Hij werd slechts 23e na een worp van 41,17 meter.

Na het polsstokspringen klom Van der Plaetsen toch weer twee plaatsjes in de stand. Met een zesde plaats bevestigde hij dat hij een van de betere springers van het deelnemersveld is. Uiteindelijk strandde onze landgenoot op een hoogte van 5,10 meter.

In het speerwerpen deed onze landgenoot het behoorlijk met een derde plaats in zijn reeks, maar opschuiven in het algemeen klassement zat er niet meer in. Van der Plaetsen gooide de speer wel 65,31 meter ver, goed voor een persoonlijk record. Hij had wel nog altijd uitzicht op zijn persoonlijk record op de tienkamp. Daarvoor moest hij in de 1.500 meter minstens 4'52" lopen. Dankzij een tijd van 4'37" sprokkelde Van der Plaetsen 8.255 punten. De Belg zakte wel nog twee plaatsen in de stand. Hij eindigt uiteindelijk als vijftiende.

De Amerikaan Ashton Eaton ging met het goud lopen. Hij verzamelde 8.009 punten, goed voor een beste wereldjaarprestatie. de Duitser Michael Shrader pakte het zilver. De Canadees Damian Warner vervolledigt het podium.