Belgen willen bleek seizoen alsnog kleur geven
Foto: BELGA

Het wielerjaar 2013 is voor de Belgische renners voorlopig geen succes. Een gevolg daarvan is onder meer dat op het WK in Firenze slechts zeven landgenoten mogen aantreden. Renners als Thomas De Gendt, Stijn Devolder, Kris Boeckmans, Björn Leukemans, Nick Nuyens en Johan Vansummeren krijgen de komende week in de Eneco Tour de kans hun palmares aan te vullen.

Ze kunnen zich spiegelen aan Jan Bakelants en Jens Keukeleire, die met hoge verwachtingen naar de Belgisch-Nederlandse wedstrijd uit de World Tour komen.

Vier Belgische ploegen

Vier Belgische ploegen zijn van de partij. Bewijst iemand van Topsport Vlaanderen-Mercator (Laurens De Vreese, Tim Declercq) of van Accent Jobs-Wanty (Jurgen Van Goolen) zijn meerwaarde? Of moeten Omega Pharma-Quick.Step en Lotto-Belisol de komende week de kar trekken?

OPQS ambitieus

Bij de ploeg van Wilfried Peeters liggen de ambities hoog ondanks het forfait van Tom Boonen. 'Sylvain Chavanel en Niki Terpstra zijn klaar om voor de eindoverwinning te kampen', zegt Wilfried Peeters. 'En voor de spurten kunnen we rekenen op Gert Steegmans, Guillaume Van Keirsbulck en Alessandro Petacchi.'

Wordt Gert Steegmans opnieuw een winnaar als hij achter de brede rug van Petacchi naar de finish kan? De komende dagen zullen het uitwijzen. Het is geleden van Nokere Koerse 2011 dat de Limburger nog heeft gewonnen.

Rit en klassement

Bij Lotto-Belisol worden de ambities minder scherp uitgesproken. 'Graag een ritje winnen met Andre Greipel en als het kan Jurgen Roelandts hoog in het klassement krijgen', zegt ploegleider Herman Frison.