Verdacht pakket in Brusselse metro blijkt laptop
Foto: Iris Fabry

In het metrostation Rogier in Brussel werd zondagvoormiddag ‘een verdacht pakket’ gevonden. Onderzoek wees uit dat het om een tas met een draagbare computer ging.

‘Een passant in het metrostation alarmeerde de politie toen hij in het station Rogier een onbeheerde koffer had opgemerkt’, zegt Agnes Reis, de woordvoerster van de federale politie. ‘De federale politie en een ploeg van DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, werden erbij gehaald. Onderzoek wees uit dat het om een koffer ging waarin een laptopcomputer zat.’

Vrijdag werd een bompakket aangetroffen in een trein in Leuven. Het bleek om een artisanaal en zeer amateuristisch geconstrueerd tuig te gaan waarmee op het eerste zicht geen personen kunnen worden gedood of ernstig verwond. Het pakket wordt onderzocht om meer te weten te komen over de samenstelling en de gebruikte methode en verwacht de resultaten volgende week.

Zaterdagvoormiddag werd in Zaventem het spoorverkeer ook al stilgelegd wegens een verdacht pakket. Het bleek uiteindelijk om een loos alarm te gaan.

Het terreurniveau in onze treinstations zal nog een hele week van kracht zijn. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet laten weten. Al die tijd zullen er extra controles zijn in stations en in treinen. Vandaag was er een loos bomalarm in Zaventem, op de lijn tussen Leuven en Brussel. En op diezelfde lijn was er gisteren ook al een bomalarm. Toen lag er een zelfgemaakte bom

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig