Greipel en Roelandts starten als kopmannen bij Lotto-Belisol
Foto: Photo News

Lotto-Belisol mikt in de Eneco Tour, die maandag begint in Koksijde, op ritwinst met de Duitser André Greipel. Jurgen Roelandts wordt uitgespeeld voor het algemene klassement.

'In de eerste plaats willen we een rit winnen met André Greipel en als het kan graag twee. De eerste twee etappes maken we de meeste kans op winst. De rit naar Vorst is redelijk pittig, maar dat moet zeker mogelijk zijn', legt sportdirecteur Hermand Frison uit.

Top tien

'Onze tweede doelstelling is een goed algemeen klassement van Jürgen Roelandts, met de tijdrit en de aankomst op La Redoute zal dat niet evident zijn. De tijdrit is wel niet zo lang. Als Jürgen in goeie doen is, moet hij die zeker aankunnen en er de schade beperken. We mikken op een plaats in de top tien in de eindstand. De ritten naar La Redoute en Geraardsbergen zijn heel lastig en daar kan nog veel verschuiven in het klassement.'

De selectie bestaat naast Greipel en Roelandts uit Sander Cordeel, Jens Debusschere, Gert Dockx, Jonas Van Genechten, Tim Wellens en Frederik Willems.