In de nacht van zaterdag op zondag hebben Israëlische troepen een Palestijn doodgeschoten in de buurt van de grens tussen de Gazastrook en Israël. Dat zeggen Israëlische en Palestijnse bronnen zondag. Volgens militaire kringen was de man ongewapend.

De soldaten openden het vuur, toen de Palestijn de no-gozone bij de grens naderde, zo klinkt het bij de islamistische groepering Hamas. Een Israëlische legerwoordvoerder zei in Tel Aviv dat de man de grens probeerde over te steken en een verdacht object bij zich had. Hij zou ook verschillende bevelen om terug te keren genegeerd hebben. Ook waarschuwingsschoten hadden volgens de woordvoerder geen effect.

Een via Egyptische bemiddeling bereikte wapenstilstand tussen Israël en de militante groepen in de Gazastrook is in voege sinds november. Dat maakte toen een einde aan acht dagen van luchtaanvallen op de Gazastrook, volgens Israël bedoeld om een einde te maken aan voortdurend raketvuur vanuit de regio. Sindsdien laait het geweld sporadisch op.

(belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig