Sector van seksspeeltjes boomt in China
Foto: Stefanie Deleu

Terwijl in China door de één kind-politiek meer jongens en minder meisjes geboren worden, vinden vele mannen geen vrouw meer. Chinese ouders willen liever een jongen, vrouwelijke foetussen worden geaborteerd. Eén sector profiteert daarvan, die van het seksspeelgoed.

In 2020 zullen er 30 miljoen alleenstaande mannen zijn van tussen 20 en 45 jaar. Vrouwen uit buurlanden reizen naar China om een rijke, eenzame Chinees aan de haak te slaan.

Hoewel de Chinese overheid pornografie en prostitutie bant, boomt de seksindustrie als nooit tevoren. De partnerloze mannen hebben nu eenmaal natuurlijke behoeftes.

‘En dat is voor ons het gat in de markt’, zegt Xu Guangshi, directeur van een seksspeeltjesfabriek. Zijn bedrijf ‘Jumei Toys Factory’ fabriceert maandelijks 10.000 rubberen sekspoppen. De goedkoopste kost 120 yuan (15 euro).

De seksspeeltjesfabriek wordt door de overheid ontzien. ‘Omdat er door seks met poppen geen kind op de wereld kan komen’, zegt Xu. ‘En er kunnen geen seksueel overdraagbare aandoeningen worden overgedragen.’

Seksspeeltjes worden door de overheid als een vorm van anticonceptie beschouwd. Daarnaast wordt de zeden ook losser. ‘Er zijn nu vrouwen die een sekspop voor hun man kopen’, stelt Xu vast. ‘Vooral als ze zelf zwanger zijn.’

Xu droomt ervan zijn poppen (in alle kleuren verkrijgbaar) naar Europa te exporteren. Hij denkt ook dat de driedimensionale printer nieuwe mogelijkheden verschaft.

‘Daardoor kun je elk lichaam herscheppen’, zegt Xu. ‘En als we van David Beckham de toestemming krijgen, dan maken we voortaan ook rubberen sekspoppen van hem voor de Chinese vrouwen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig