Allerlaatste Casa Blanca klokt af op 85.000 bezoekers
Foto: evr

In Hemiksem viel zaterdagnacht het doek over het gratis muziekfestival Casa Blanca. Na tien edities trekken de organisatoren er definitief de stekker uit. De voorbije 4 dagen kwamen 85.000 muziekliefhebbers voor de allerlaatste keer naar de terreinen van de Sint-Bernardusabdij om te genieten van 47 groepen en artiesten die er op 3 podia het beste van zichzelf gaven. Het festival sloot af met een spetterend vuurwerk en een dankwoord voor alle medewerkers.

Zaterdag was met 30.000 bezoekers de absolute topdag van deze editie met optredens van onder meer K3, Bart Peeters, Milk Inc, Axl Peleman en CPex. De pompende beats van Dj Prinz, Mario en Killa Mahanie vs Uruz brachten de bezoekers nog tot een gat in de nacht aan het dansen.

De voorbije dagen passeerden al The Levellers, Arno, Praga Khan, The Human League, Felix da Housecat en stand-upcomedians als Nigel Williams en Alex Agnew de revue.

Stoppen op hoogtepunt

Casa Blanca begon in 2004 met 1.800 muziekliefhebbers, maar de aanhang bleef gestaag groeien tot wel 88.000 bezoekers in 2012. De organisatoren beslisten begin dit jaar om te stoppen op hun hoogtepunt. De tijdrovende voorbereidingen, maar ook het financiële risico dat ze met een gratis festival lopen, speelden hierbij een rol. 'Een opvolger voor Casa Blanca is nog niet meteen aan de orde', zegt perswoordvoerder Peter Cluts.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig