'Beroemd boek van callgirl is verzonnen'
Foto: *
Belle de Jour, een calllgirl uit Londen, zou haar beroemde blogs en boeken over een flamboyant leven vol luxe en rijke klanten verzonnen hebben. Dat beweert haar ex-vriend Owen Morris, die haar voor de rechter daagde.

 'The Intimate Adventures Of A London Call Girl' en 'The Further Adventures Of A London Call Girl' zijn bestsellers gebaseerd op de blog van de Londense Belle de Jour, die haar leven en bezigheden voorstelde als feest van glamour en interesserante bedpartners. Van de boeken werd een televisieserie gemaakt, 'Secret Diary of a Call Girl'.

In 2009 bleek Belle de Jour Brooke Magnanti te zijn, een professor wetenschappen aan de Universiteit van Bristol. Maar haar ex-vriend Owen Morris, met wie ze zeven jaar samen was tijdens de periode waarin ze de blog bijhield, beweert nu dat ze nooit een callgirl was.

'De boeken zijn verzonnen', zegt hij in een interview met de Britse krant The Daily Mail. 'Ik geloof nooit dat ze een prostituee was en ik zou het moeten weten, want ik leefde samen met haar'. Volgens Morris, die naar eigen zeggen per toeval haar blog ontdekte, zijn de ervaringen van Belle gebaseerd op hun leven tussen de lakens. 'Uitspraken van haar zogezegde klanten herkende ik soms letterlijk als de mijne. En dat ze zoveel van prostitutie wist, komt omdat ze voor haar werk soms dode prostituees moest onderzoeken'.

De entourage van Magnanti ontkent de leugens: volgens haar was Morris tijdens hun relatie op de hoogte van haar bezigheden als callgirl. De twee gingen niet bepaald in vrede uit elkaar: Magnanti beschuldigde Morris van stalking en afpersing in de krant The Sunday Times, waardoor hij zijn baan als piloot bij de Britse luchtmacht kwijtspeelde .

The Sunday Times werd enkele weken geleden veroordeeld voor het publiceren van foute informatie en betaalde Morris een aanzienlijke schadevergoeding. Of ook Magnanti hem zal moeten vergoeden, beslist een Schotse rechtbank over enkele weken.