Jestrovic: 'Beslissing over Mitrovic binnen 2 à 3 dagen'
Foto: Belga
Er zit een haar in de boter tussen Anderlecht en Partizan Belgrado over de transfer van Partizan-spits Aleksandar Mitrovic. Volgens Het Laatste Nieuws zou de landskampioen zijn bod van vijf miljoen euro op de Servische international ingetrokken hebben. 'Ik weet van niets', reageert Nenad Jestrovic, de manager van Mitrovic, aan onze redactie.

 Na het vertrek van topschutter Dieumerci Mbokani (Dinamo Kiev) en Tom De Sutter (Club Brugge) was Anderlecht al een tijdlang op zoek naar versterking voor het aanvallende compartiment. Bij Paars-wit kwam zo, nadat de overgang van Ilombe 'Petit Pelé' Mboyo op een dood spoor zat, Aleksandar Mitrovic in het vizier, éénvoudig international en bovendien één van de uitblinkers op het EK voor min 19-jarigen, waar hij met Servië de Europese titel pakte. Met de Servische A-ploeg debuteerde hij op 7 juni tegen België. In eigen land staat Mitrovic te boek als een uitzonderlijk talent.

Mitrovic en zijn entourage waren akkoord met een overgang naar de Belgische recordkampioen, maar de voorzitter van Partizan plakte een stevige transferprijs op het hoofd van zijn goudhaantje, waardoor de transfer al wekenlang aansleept. Mogelijk wil Paars-wit met dit manoeuvre druk zetten op het Partizan-bestuur om alsnog mee te werken aan een snelle overgang. Partizan wil zijn goudhaantje nog houden tot na de laatste matchen in de voorronde van de Europa League, Anderlecht wil de spits zo snel mogelijk in Brussel hebben.

Jestrovic: 'Beslissing binnen 2 à 3 dagen'

Ex-Anderlechtspits Nenad Jestrovic is momenteel de manager van Mitrovic. 'Ik weet van niets', reageerde Jestrovic aan onze redactie. 'Van wat de clubs onderling afspreken ben ik niet op de hoogte. Wat mij betreft is de transfer zeker nog niet van de baan. Ik wil graag zijn overgang naar het Astridpark forceren. De situatie sleept al wel lang aan. Mitrovic wil een oplossing binnen ten laatste 2 à 3 dagen', besluit Jestrovic.