Schalke 04 en Hamburg hebben op de openingsspeeldag in de Duitse Bundesliga voor een doelpuntenkermis gezorgd. Beide ploegen scoorden driemaal en delen de punten. Een dag eerder miste De Gabonese aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang zijn competitiestart bij de Duitse vicekampioen Borussia Dortmund niet .

Huntelaar bracht Schalke 04 al na twee minuten op voorsprong, maar via van der Vaart en Beister zetten de bezoekers nog voor rust de situatie recht. Opnieuw Huntelaar zorgde er echter voor dat er met een 2-2 de rust werd ingegaan. In de tweede helft bracht Sobiech Hamburg opnieuw op voorsprong, maar Szalai hing achttien minuten voor tijd de bordjes definitief in evenwicht

De 24-jarige Aubameyang, in het tussenseizoen voor twaalf miljoen euro overgekomen van het Franse Saint-Etienne, trof op drie keer raak voor Dortmund, dat met 0-4 ging winnen bij Augsburg. De Poolse topschutter Robert Lewandowski zorgde voor het vierde doelpunt van de namiddag.

Landskampioen Bayern München zette vrijdag in de openingswedstrijd van de competitie Borussia Mönchengladbach met 3-1 opzij. Rode Duivel Daniel Van Buyten bleef de ganse wedstrijd op de bank bij de 'Rekordmeister', Filip Daems speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers.

Koen Casteels, derde doelman bij de Rode Duivels, speelde met Hoffenheim 2-2 gelijk tegen Nürnberg.

Hannover 96 haalde het met 2-0 van Wolfsburg. Hannover deed dat zonder flankverdediger Sébastien Pocognoli, die de hele wedstrijd op de bank bleef.

Uitslagen

Vrijdag:
Bayern München - Bor. Mönchengladbach 3-1
Zaterdag:
Bayer Leverkusen - Freiburg 3-1
Hannover 96 - Wolfsburg 2-0
Hoffenheim - Nürnberg 2-2
Augsburg - Borussia Dortmund 0-4
Hertha - Eintracht Frankfurt 6-1
Eintracht Braunschweig - Werder Bremen 0-1
Zondag:
Mainz - Stuttgart 3-2
Schalke 04 - Hamburg 3-3

Stand na 1 speeldag:

1. Hertha 3 ptn.
2. Borussia Dortmund 3
3. Bayer Leverkusen 3
.Bayern München 3
5. Hannover 96 3
6. Mainz 0 (0)
7. Werder Bremen 3
8. Hamburg 1
. Schalke 04 1
10. Nürnberg 1
.Hoffenheim 1
12. Stuttgart 0 
13. Eintracht Braunschweig 0
14. Bor. Mönchengladbach 0
.Freiburg 0
16. Wolfsburg 0
17. Augsburg 0
18. Eintracht Frankfurt 0