De video wordt geladen
Dreunende dancebeats en een bont gezelschap in pluimen, glitter en lederen outfits vormen het recept voor de tweede Antwerp Pride Parade die zaterdagnamiddag over de Scheldekaaien trekt. De Parade is het hoogtepunt van het Pride Weekend, dat meteen ook de feestelijke afsluiter is van de worldOutgames die in de Scheldestad georganiseerd werden.

De parade startte aan de Waterpoort op de Vlaamse Kaai en trok dan richting Scheldekaaien. Voorop droegen onder meer schepen voor Cultuur Philip Heylen (CD&V), Borgerhouts districtsschepen Zohra Othman (PvdA) en provincieraadslid Kris Merckx (PvdA) de meterslange regenboogvlag.

Daarna volgden nog een tiental open trucks waarop naar hartenlust gedanst werd. Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) liet dan weer een staaltje van zijn sportief kunnen zien tijdens een spinningles op de truck van Sporting A. Ook de Roze Reus, de mascotte voor de worldOutgames, was van de partij.

Volgens de organisatoren nam een dertigtal delegaties uit binnen- en buitenland deel aan de parade. Zo was er ook een uit Rusland, waar een nieuwe anti-homowet van kracht is. Aan het begin van de parade klonk dan ook nog eens de oproep voor gelijke rechten voor iedereen, waar dan ook in de wereld. De Parade, die op veel bekijks mag rekenen, eindigt straks aan de Waagnatie op het Eilandje, waar dan het festival Wave wordt ingezet.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig