Drummer Channel Zero overleden
Foto: Koen Bauters

De Belgische metalband Channel Zero deelt mee dat drummer Phil Baheux onverwacht overleden is.

Phil Baheux was 45 jaar en drumde al sinds het begin van de jaren 90 bij Channel Zero.

Details over het overlijden zijn niet bekend gemaakt. De groep noemt zijn heengaan een zeer grote schok voor alle band- en crewleden.

'Over de precieze doodsoorzaak kan ik nog niets zeggen, maar 45 jaar is natuurlijk nog heel erg jong', zegt Billy Torney van CNR Records. 'Phil Baheux was een stichtend lid van Channel Zero. Hij richtte de groep in 1990 op, samen met zanger Franky De Smet-Van Damme en bassist Tino De Martino. In 2010 namen ze een doorstart met de nieuwe Amerikaanse gitarist Mikey Doling. Ze waren bezig met opnames voor een nieuw album. Die worden nu natuurlijk opgeschort', aldus Torney.

Hun eerste album van de band, Channel Zero, verscheen in 1992. Het tweede heette Stigmatized for Life en kwam uit in 1993. Voor hun doorbraak zorgde het album Unsafe in 1995. In 1997 splitte de groep na het live album Live van hun optreden op Marktrock, Leuven in 1997. In 2010 kwam er een reünie. Er volgde een nieuwe single Black Flowers. De groep trad onder andere op op Graspop Metal Meeting 2010 in Dessel en stond ook op het podium van Rock Werchter 2010.

Channel Zero stond volgens hun website zaterdag geprogrammeerd op het Alcatraz Metal Festival in Kortrijk en op woensdag 14 augustus op het Brussels Summer Festival.  'Uit respect voor Phil, de andere bandleden en de crew van Channel Zero hebben we geen vervanging voorzien', zegt organisator Filip Nollet van het Hard Rock and Metal Festival Alcatraz. 'De leegte zal worden opgevuld door de andere bands. Zij hebben zelf besloten om hun eigen set te verlengen.'

'De dood van Phil is een drama. Ook hier is de verslagenheid duidelijk merkbaar. Ook ik persoonlijk verlies een hele goeie vriend', aldus Nollet nog.

 

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig