Onder het motto 'je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen' opent in Antwerpen op 2 september de eerste vrije kleuter- en lagere school waar de zin voor ondernemen dagelijks met de paplepel zal worden ingegeven. De lesinhoud wordt zoveel mogelijk gelinkt aan het ondernemerschap en mensen uit het bedrijfsleven geven workshops op maat voor de allerkleinsten. Dat meldt de school Natan zaterdag in een persbericht.

Het idee achter de vrije basisschool Natan - genoemd naar het bekende Belgische modehuis - kwam tot stand toen mede-oprichter Tim Devolder op de school van zijn twee kinderen te horen kreeg dat ze omwille van capaciteitsproblemen geen extra begeleiding konden krijgen voor het vak wiskunde, waar ze moeite mee hadden.

Devolder wilde vervolgens een eigen school oprichten die aandacht heeft voor de begeleiding en ondersteuning van elk kind én die kleuters en leerlingen een zekere zin voor ondernemen wil bijbrengen. Vooral dat laatste vond weerklank in de zakenwereld.

Topontwerper Edouard Vermeulen was meteen bereid om de naam van zijn modehuis aan het project te verbinden. Hij aanvaardde ook samen met economen Geert Noels en Geert Wellens het peterschap van de school.

Natan mikt niet enkel op de kinderen van zelfstandigen, maar zet zijn deuren open voor iedereen. Het ministerie van Onderwijs heeft het dossier voor de opstart van de school inmiddels ontvankelijk verklaard, zodat de eerste inschrijvingen kunnen binnenlopen. In de Klamperstraat aan het Park Spoor-Noord in Antwerpen werd een geschikte locatie gevonden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig