Lindsay De Vylder staat halverwege WK omnium zevende
Foto: mvh

Europees kampioen Lindsay De Vylder heeft een sterke tweede wedstrijddag nodig als hij ook op het WK baanwielrennen voor junioren in Glasgow een medaille wil behalen. Na drie onderdelen staat De Vylder zevende. Op de Australiër Jack Edwards en de Deen Casper Pedersen heeft hij veertien punten achterstand, op nummer drie Marc Jurczyk uit Duitsland moet hij zeven punten goedmaken.

De Vylder besefte vooraf dat de tegenstand in Glasgow een pak zwaarder zou zijn dan vorige maand in het EK. Met 13.927 was hij op de baanronde goed voor plaats negen. Niet meteen een gedroomde start, want met zijn 13.555 van het EK zou hij derde zijn geworden. De puntenkoers bracht met een dertiende plaats geen beterschap. Een derde plaats in de afvallingswedstrijd deed De Vylder uitzicht behouden op een medaille.

Medailles ver weg voor bronzen medaillewinnaar op EK

Matthias Oseï Vertez kon zich in de finale van de puntenkoers niet mengen in de strijd om de medailles. Op het EK veroverde hij vorige maand nog brons, nu kon hij geen punten sprokkelen en kwam hij niet verder dan de achttiende plaats.

In de eerste wedstrijdhelft sprintte Vertez één keer mee, maar hij viel net buiten de punten. Toen even later ook nog eens zeven renners twintig bonuspunten veroverden door een winstronde te nemen, waren de medailles ver weg. Vertez probeerde nog tweemaal te versnellen in de hoop eveneens een winstronde te nemen, maar veel ruimte kreeg hij niet. De Fransman Benjamin Thomas veroverde de wereldtitel, voor de Nieuw-Zeelander Liam Aitcheson en de Portugees Ivo Oliveira.