Bijna 7.000 wandelaars overleven de Dodentocht
Foto: Pieter Kesselaers

In Bornem is zaterdagavond omstreeks 21 uur de laatste wandelaar over de finish gekomen. In totaal haalden 6.932 wandelaars het einde van de 100 kilometer binnen de tijd. De 44ste editie heeft volgens de organisatoren 11.157 deelnemers gelokt, een record.

Ongeveer 2.200 mensen gaven in de loop van zaterdag op, bijna 7.000 wandelaars haalden de eindmeet voor zaterdagavond, om 21 uur. De eerste deelnemers kwamen zaterdagochtend rond 7 uur al over de finish.

Organisator Francis Meeus is tevreden. 'We mochten een recordaantal deelnemers verwelkomen, hadden prachtig wandelweer en er zijn geen zware incidenten gebeurd', zegt Meeus aan VRT Radio.

De Dodentocht had al een recordaantal voorinschrijvingen - ongeveer vijfhonderd meer - en dankzij het mooie weer van de voorbije dagen werd voor het eerst de kaap van de 11.000 deelnemers gerond. Zij vertrokken vrijdagavond om 21 uur en proberen binnen de 24 uur een afstand van 100 kilometer af te leggen die over het grondgebied van de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant loopt.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig