Een vermoedelijke straatrace tussen de bestuurders van een Opel en een Audi is vrijdagnacht geëindigd met een zware aanrijding op de Herentalsebaan in Deurne bij Antwerpen, waarbij negen wagens zwaar beschadigd raakten en drie gewonden vielen. De rijbewijzen van beide bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen.

De bestuurders waren rond 1.50 uur ‘s nachts samen vertrokken toen het licht op groen sprong ter hoogte van de Luitenant Lippenslaan. Ze bleven naast elkaar rijden in de richting van Wommelgem en de snelheid werd stelselmatig opgedreven. De bestuurder van de Audi raakte plots de controle over het stuur kwijt, volgens hem omdat de Opel plots uitweek.

Enorme ravage

De Audi raakte een geparkeerde wagen en begon te tollen, waarna de Opel op de Audi inreed. Beide wagens raakten nog verschillende geparkeerde voertuigen, een boom en een huisgevel. De ravage was volgens de politie enorm: negen wagens werden beschadigd. Sommigen werden meer dan twintig meter verplaatst door de impact van de botsing en werden totaal vernield. Een aantal voertuigen moest getakeld worden.

In de Audi raakten de bestuurder van 21 en zijn passagiers van 19 en 20 lichtgewond. De 28-jarige bestuurder van de Opel en zijn vriendin van 32 bleven ongedeerd. Uit de verklaringen van enkele betrokkenen bleek dat de vermoedelijke oorzaak van de aanrijding een straatrace was, maar dat werd door de andere partij tegengesproken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig