Verdachten Kasteelmoord blijven aangehouden
Foto: if

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Pierre Serry en André Gyselbrecht met drie maanden verlengd. Serry wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op kasteelheer Stijn Saelens, dokter Gyselbrecht wordt gezien als opdrachtgever voor de moord op Stijn Saelens.

Serry wordt door de speurders gezien als een belangrijke schakel bij het beramen van de kasteelmoord. Hij zou in opdracht van zijn vriend dokter Gyselbrecht uitvoerders gezocht hebben voor de moord. Het lichaam van de kasteelheer uit Wingene werd bovendien teruggevonden op een stuk grond van Serry in Maria-Aalter.

Het onderzoek spitst zich nog steeds toe op de zoektocht naar de uitvoerders. Een ondertussen overleden Eindhovenaar kon in januari 2013 al ontmaskerd worden. Hij bleek in de maanden voor de moord regelmatig telefonisch contact te hebben gehad met Pierre Serry. Het parket zoekt vooral in Nederland naar de tweede uitvoerder van de kasteelmoord.

Twee verdachten uit de entourage van Serry werden eerder wel voorwaardelijk vrijgelaten. Nederlander Tinus van Wesenbeeck zou een rol gespeeld hebben in de zoektocht naar een moordcommando. Johnny Vanlingen wordt ervan verdacht de auto van de uitvoerders te hebben geleverd en doorverkocht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig