RECEPT. Torentje van inktvis en spinazie
Foto: ivan put
Een recept van restaurant Marina, Albert I-promenade 9, 8400 Oostende. www.resto-marina.be

Ingrediënten (voor vier personen):

8 pijlinktvissen

Blaadjes van enkele

takjes tijm

Peper, zout

2 eieren, losgeklopt

Kopje paneermeel

300 g spinazie

2 teentjes knoflook, gepeld

1 teentje knoflook, gehakt

Olie

1,2 kg pruimtomaten

Bereiding:

1. Mix de inktvis in een hakmachine tot je een samenhangend mengsel hebt. Breng het op smaak met tijm, peper en zout. Vorm er acht platte burgertjes van en laat ze opstijven in de koelkast.

2. Verhit een scheut olie in een pan, samen met de hele tenen knoflook. Laat er de spinazie in slinken. Verwijder de knoflook, breng de spinazie op smaak met peper en zout.

3. Ontvel de tomaten en verwijder het sap en de pitten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Bak die samen met de gehakte knoflook en nog wat tijm kort in hete olijfolie.

4. Paneer de inktvisburgertjes door ze in te strijken met losgeklopt ei en daarna door het paneermeel te halen. Bak of frituur ze tot ze goudbruin en krokant zijn.

5. Schep op elk bord een bodempje van tomatenconfituur, leg daarop een inktvisburgertje, een schep spinazie en weer een inktvisburgertje.